Logo taekwondo Chindojang

Gesloten Vlaams Kampioenschap

Zondag 24 maart namen we deel aan het gesloten Vlaams Kampioenschap met 10 kampers. Een mooi aantal om de kleuren van Chin Dojang Menen te verdedigen.

Bij onze debutanten en aspiranten verliep het echter niet zo goed.
Isa, die voor de eerste keer deelnam, verloor zijn wedstrijd, maar haalde toch een bronzen plak binnen.
Saif, Baysangur en Yaziri moesten zich eveneens gewonnen geven in hun eerste kamp, ondanks hun inzet .

Arne kwam in zijn eerste wedstrijd mooi op dreef maar moest omwille van een kniestoot de wedstrijd staken, jammer om op die manier te eindigen ondanks een voorsprong van 3-1.

Sameer gaf terug het beste van zichzelf . Hij won zijn eerste kamp met 5-3. In de kwart finale nam hij een mooie voorsprong en eindigde met 12-5 in zijn voordeel. De halve finale schreef hij eveneens op zijn naam met 10-2. Zijn finale verloor hij echter van een merkelijk betere kamper met 3-8. Toch een zilveren medaille.

Met onze junioren en senioren ging het merkelijk beter en iedereen won zijn wedstrijd.
Buvaysar beet de spits af en zette 2 mooie kampen neer. Halve finale haalde hij binnen met 16-3 en de finale zette hij eveneens op zijn naam met 14-5. Een eerste gouden plak.

Als tweede kwam May aan de beurt. Zij kwam rechtstreeks in finale en won deze met 18-11. De tweede gouden plak was binnen.

Esaya mocht de derde gouden medaille op haar naam schrijven met twee mooie kampen. De halve finale verliep zenuwslopend en eindigde op 13-13. Ronde voor golden point dus, die ze met een mooie geplaatste trap binnen haalde. De finale ging een beetje vlotter en ze haalde een score binnen van 11-7

Als laatste kwam Leen aan de beurt. Ze domineerde de ganse duur haar wedstrijd, maar een slag vlak onder de keel deed het tij keren. Daarna nog eens een trap frontaal op de neus die als KO werd uitgeteld , hoewel ze perfect in staat was haar ronde verder te zetten. Een zilveren medaille met een score 11-11 was het eindresultaat. Prachtprestatie voor iemand die nog maar pas met Taekwondo bezig is.

Kortom terug een mooie wedstrijddag met 3 gouden, 2 zilveren en een bronzen medaille als eindresultaat. Volgende keer nog beetje beter maar we mogen al bij al best tevreden zijn met de behaalde resultaten. De meeste kampers hebben nog niet zo veel ervaring.

Ook terug bedankt aan de ouders om telkens weer in te staan voor het vervoer.

Andere nieuwsberichten