Logo taekwondo Chindojang

Over Chindojang

Meester Chin Yun Sup

Chindojang is de taekwondoclub van Meester Chin Yun Sup (8ste dan). Meester Chin werd geboren in Korea maar woont reeds meer dan 30 jaar in België.  Naast hoofdtrainer van Chindojang is hij tevens coach van de Belgische nationale taekwondoploeg. Meester Chin was vroeger lid van de bekende taekwondoschool “Janghoon High School“, lid van Jidokwan en tijdens zijn legerdienst was hij lesgever van Tukong Moosul (dat zijn speciale taekwondotrainingen voor het leger).
Meester Chin streeft tijdens zijn trainingen naar een evenredige verdeling tussen taekwondo sparring (dit is competitiegerichte taekwondo), stijl en zelfverdediging. Natuurlijk worden lenigheid, uithouding, respect en discipline niet vergeten…
In de verschillende clubs van Chin Do Jang wordt op hoog niveau aan taekwondo-onderricht gedaan onder leiding van Meester Chin, met ondersteuning van assistent-trainers, waarvan de overgrote meerderheid Bloso-gediplomeerd is.

Meester Chin Yun Sup

Trainen bij Chindojang

Voor wie?

De trainingen staan open voor iedereen, jong en oud; er is een leeftijdsverschil van meer dan 60 jaar tussen onze jongste en oudste deelnemer!

Lid worden?

Wens je taekwondo te beoefenen of enkel eens te proberen?? Geen probleem! Ga naar een club van je keuze en doe gerust mee met de twee gratis initiatielessen. Je hoeft geen speciale kledij te dragen. Een T-shirt en korte broek of joggingbroek is voldoende. Wordt er op matten getraind dan is schoeisel verboden. Indien er echter op gewone vloer wordt getraind dan mogen lichte turnpantoffeltjes gedragen worden (op blote voeten mag natuurlijk ook).

En wat na de twee initiatielessen?

Na de initiatielessen kan je je wenden tot iemand van het clubbestuur, die zal je verder helpen bij het vervullen van de inschrijvingsmodaliteiten. De lidgelden variëren lichtjes van club tot club en hangen af van de frequentie (aantal maal per week) dat je wenst te trainen en van je leeftijd (-12-jarigen betalen minder dan +12-jarigen). Ieder bijkomend lid van een gezin betaalt minder dan het vorige. Bovenop het lidgeld dient tevens een verplichte jaarlijkse bijdrage betaald te worden voor de aansluiting bij de Vlaamse Taekwondo en verzekering tegen ongevallen tijdens de training.
Tijdens de trainingen dragen we een zgn. ‘dobok’. Dit is een speciaal taekwondo-pak. Deze is te verkrijgen in twee uitvoeringen:katoen of katoen-polyester. De katoenen doboks zijn de goedkoopste. De katoen-polyester doboks zijn duurder, maar daar staat tegenover dat ze lichter doch steviger zijn en dat ze -en dat kan wel eens belangrijk zijn- niet krimpen in de was.

Gordelsysteem

Een taekwondo kan een geup- of dangraad hebben.
De geupgraden dragen een gekleurde gordel, deze kan naargelang de graad wit, geel, blauw of rood zijn met een tussensysteem van gekleurde streepjes.
Dangraden dragen een zwarte gordel.