Logo taekwondo Chindojang

Nieuw thema voor de website

Zoals je kan zien is de website een beetje veranderd.

De inhoud is volledig hetzelfde gebleven, maar het thema is gewijzigd. Het oude thema werd niet meer ondersteund door de ontwikkelaar en begon er – eerlijk gezegd – een beetje oubollig uit te zien. Het nieuwe thema is opgeruimder en is mee met de tijd!

Waarom nu juist dit nieuwe thema?

Wel, we bevinden ons momenteel in een periode dat een website op zeer veel verschillende media moet kunnen bekeken worden : een PC, een laptop, tablet-PC’s, smartphones e.d. Elk van deze toestellen heeft een andere resolutie, een andere verhouding tussen horizontale en verticale pixels e.d. De website was met het oude thema wel zonder problemen te bekijken op bijvoorbeeld een smartphone, maar qua layout zag die er helemaal hetzelfde uit. Met als gevolg dat er serieus moest ingezoomd worden om iets te kunnen lezen. Met dit nieuwe thema behoort dit tot het verleden; de website past zich namelijk aan aan het medium waarop ze bekeken wordt, zodat zoomen tot een minimum zou moeten herleid worden.

Bekijk je deze website bijvoorbeeld op een smartphone, dan zal je zien dat het menu er helemaal anders uit ziet, met layout speciaal afgestemd op de resolutie waarin de website bekeken wordt. Idem voor de widgets aan de rechterkant (het prikbord, het recentste nieuws e.d.). Wanneer de resolutie niet toelaat dat ze aan de rechterkant getoond worden (zoals bvb op een smartphone of op een tablet in portrait-mode) dan worden ze naar onderen verplaatst zodat er minder moet ingezoomd worden.

Dit heet “respsonsive web design” en¬†maakt dat elk artikel en elke pagina normaliter zeer leesbaar zou moeten zijn, om het even op welk medium de website bekeken wordt.

Rechts onderaan zie je nu altijd twee icoontjes staan. Het linkse icoon stuurt je direct naar onze facebook-pagina en het rechtse bevat een link naar onze rss-feed. Een rss-feed is een soort overzicht van alle nieuwsberichten die er op de website gepubliceerd worden. Klik rechts op dit icoon en kopieer het linkadres in je favoriete rss-lezer om automatisch op de hoogte gesteld te worden wanneer er een nieuw bericht op de website komt. Meer info over rss kan je hier vinden.

Er is aan de rechterkant ook een widget bijgekomen dat je in staat stelt om de website te doorzoeken. Handig, wetende dat er momenteel al bijna 140 berichten gepubliceerd werden! Deze zoekfunctie doorzoekt alle berichten en alle pagina’s.

Vragen, opmerkingen? Die kan je altijd kwijt via de Contactpagina (te bereiken via het menu bovenaan), kies daar als bestemmeling “Webmaster”.

Andere nieuwsberichten