Logo taekwondo Chindojang

Verslag en foto’s van de reis naar Korea

Vorige maand ging een aantal van onze leden samen met Meester Chin en zijn gezin op reis naar Korea. Dat het zoals elke keer een onvergetelijke belevenis was illustreert onderstaand verslag van Nele Goussey van onze club in Oostkamp.

Na maanden wachten en uitkijken was de dag eindelijk daar: donderdag 07 juli 2011, het begin van een reis om nooit meer te vergeten… Een kort overzicht van onze Korea-ervaring, starring: Meester Chin, Gyoung Sook, Dallae, Taeyang, Dimi, Rina, Marlies, Christophe, Sylvia, Lotte, Ringo en Nele.
Na 20 uur vliegen landden we eindelijk veilig en wel in Incheon Airport, niet ver van Seoul. Veel rust was ons echter niet gegund want de bus naar Muju stond al klaar. De rit duurde 4 uur, maar daarna konden we genieten van een welverdiende rust in ons hotel. Een eerste kennismaking met het traditionele Korea: we sliepen niet in een bed, maar op een matje. Even wennen, maar onze nachtrust was er niet minder om!
Wat ons heel lang zal bijblijven is de overvloedige moesson: nu weten we wat ‘tot de enkels in het water staan’ betekent.
Maar Muju was natuurlijk veel meer dan dat: na een overweldigende verwelkomingsshow mochten we proeven van enkele Taekwondolessen. Professionele lesgevers ontfermden zich over ons, en leerden ons enkele kneepjes.
Na deze lessen probeerden enkelen onder ons (Lotte, Dimi, Christophe, Marlies en Ringo) om de opgedane kennis in de praktijk te brengen: België werd goed vertegenwoordigd tijdens de Poomsae wedstrijd. Petje af voor de deelnemers, en een dikke proficiat voor Lotte, onze gouden medaillewinnares!
Na Muju vertrokken we voor een drietal dagen naar het oostelijk gelegen Gyeongju, waar Meester Chin zich bij onze groep voegde. Op slag kregen we in plaats van regen prachtig weer!
In Gyeongju brachten we onder andere een bezoek aan het nationaal museum en de Bulguksa tempel. Vooral de trip naar deze tempel zal velen bijblijven: 50 km op de fiets (Korea is ongelooflijk bergachtig) en daarna nog 2 uurtjes te voet klimmen… Maar de prachtige tempel en het uitzicht maakten dat allemaal meer dan goed.
Vanuit Gyeongju ging het naar het boeddhistische klooster in Tongdosa, waar we ons 2 dagen onderdompelden in het traditonele kloosterleven (inclusief speciale kledij, die niet iedereen even modieus vond). Elke ochtend stonden we samen met de monniken om 3 uur op voor de ochtendceremonie: een heel indrukwekkende dienst met boeddhistische gezangen en buigingen om hun eerbied voor Boeddha uit te drukken.
We maakten ook een traditionele boeddhistische maaltijd mee, met alle rituele handelingen die erbij horen.
Onze Koreaanse ontdekkingstocht eindigde met een 3-daags verblijf in de hoofdstad Seoul.
Het was een cultuurshock om van het platteland in de grootste stad van Korea terecht te komen.
Gelukkig werd deze shock wat getemperd door het bezoek aan het oude koninklijke paleis, waar Lotte zich ontpopte tot een professionele gids. Ook het feit dat we in Seoul onze kooplustige harten konden ophalen zorgde ervoor dat vooral vrouwen zich snel thuis voelden (de mannen keken soms wat ongerust naar hun Visakaart).
De indrukken die we van onze reis overhouden: indrukwekkend, prachtig, en zeker de moeite waard.
Een dikke dank je wel en een pluim voor Meester Chin en Gyoung Sook voor de vlekkeloze organisatie en immer enthousiaste begeleiding.
Ook een dikke merci aan iedereen die mee was: jullie hebben ervoor gezorgd dat het een onvergetelijke reis werd!

Andere nieuwsberichten