Logo taekwondo Chindojang

Verslag en resultaten International Ans Trophy

Deze wedstrijd ging dit weekend door in Ans. Freddy Degryse scheef het verhaal van de dag.

Gezien de wedstrijden bij onze federatie momenteel op een laag pitje staan namen we deze keer deel aan een wedstrijd bij onze Waalse vrienden. 

Aanvankelijk waren we met tien kampers ingeschreven, maar blijkt dat het ook bij onze buren niet meer zo wil vlotten om de wedstrijden vol te krijgen. Jammer genoeg hebben vijf van onze mensen geen tegenstander en nemen aldus niet deel aan de wedstrijd. Abigaile, Arne, May, Ravschan en Bakthiar hebben wel kampers in hun categorie.

Het werd dan ook terug een spannend wedstrijddagje, dat moet ik toegeven heel vlot en rustig verlopen is. Zonder technische problemen en vooral zonder de heftige tweestrijd en rivaliteit tussen de clubs. Iets wat we de laatste tijd bij onze eigen federatie wél moeten ondervinden. Enkel de wedstrijd van May was om zich vragen bij te stellen, maar is dan ook het enige wat negatief overkwam. Anders geen jaloezie of dikke nekken die om de haverklap de kamp stil laten leggen. Kortom een toffe, spannende wedstrijddag.

Als eerste komt Arne aan de beurt bij de Aspiranten – 45 kg. Hij krijgt drie kampen voor zijn rekening, en zet een prachtprestatie neer. Zeker zijn laatste kamp brengt hij prachtig taekwondo. Uitslag : kwartfinale 11-2, halve finale 16-11 en finale 15-3 en dus een welverdiende eerste plaats.

Daarna is het de beurt aan onze twee senioren. Ze laten ons eveneens een paar spannende kampen zien, met technisch mooi taekwondo. Ravschan wint zijn kwartfinale met 22-8. Halve finale verloopt beetje stroever en verliest zijn kamp met 13-18. Toch mooie cijfers en een bronzen plak.
Bakthiar zet ook deze keer een prachtig staaltje taekwondo neer. Wint al zijn kampen met stevige cijfers. Kwartfinale 12-5, halve finale 25-11 en finale 15-3.

Als laatste is het de beurt aan onze twee dames. Beiden komen ze in directe finale. Abigaile zet terug haar beste beentje voor. De uitslag spreekt voor zichzelf 13-0. Ook May heeft deze keer de klik gemaakt dat ze op het veld geen vrienden heeft en gaat er deze keer voor. Trapt vlugger, duidelijker en durft meer. Echter is haar kamp een beetje de domper op onze dag. Voor hoofdcontact worden geen punten gegeven, Tegenstandster die meerdere keren trapt en zich laat vallen wordt niet bestraft. En nog beter: een slag in het gezicht (waarbij ze zelfs haar lens verliest) wordt gewoon met een simpele kyongo bestraft in plaats van gamjung. En de top van dit alles, de derde ronde blijkt plots spoorloos verdwenen. Toch in alle schoonheid verloren met 9-12.
Het was dus terug een schone wedstrijddag, met mooie resultaten en hopelijk kunnen we de volgende wedstrijd met alle tien van onze kampers deelnemen. Eveneens terug bedankt aan de ouders en coachen voor de inzet en vervoer.

Dit zijn dus de resultaten :

  • Arne De Bruyne : Goud (11-2), (16-11) en (15-3)
  • Abigaile Van Hoorickx : Goud (13-0)
  • May Rattanaburi : Zilver (9-12)
  • Bakhtiar Kazantayev : Goud (12-5), (25-11) en (15-3)
  • Ravschan Akhmedov : Brons (22-8) en (13-18)

Yvan Van Hoorickx maakte een mooie fotofilm die je hier kan vinden. Deelnemers die hun foto in hoge resolutie wensen kunnen dit aan hem laten weten.

Andere nieuwsberichten